Google+ Followers

Followers

Monday, 17 January 2011

Campur-campur dah macam ASTRO pulak...

Assalamualaikum dan selamat pagi semua,

Tajuk entry kali tak de kena mengena dengan apa yang nak Idah tulis.Tapi istilahnya lebih kuranglah sbb idah akan campur-campur cerita.So boleh digrab sekaligus.hahahaah.Tak kisahlah kan lagipun syok sendiri aje menulis sbb tiada pembaca setia blog.Oklah kan..yang penting idha belajar untuk menjadi penulis.(fuh ayat....)

Entry 1:- Pisang Oh pisang

Tadi jalan2 baca blog kawan-kawan dan masuk blog kakchik.Memang idah selalu follow blog kakchik samada yang kakchik wardrobe ataupun keluargaku sayang.Entry kakchik hari ni berkisarkan kepada buah pisang.Baru idha teringat khamis lepas idah ada snap pic pisang yang baru diambil kat pokon pisang belakang rumah.Dah masak ranum buahnya.Alhamdulillah rezeki murah. So pada hari tersebut menu untuk sarapan pagi Jumaat tu bertemakan buah pisang.Hihi asben idah suka makan pisang goreng berbanding jemput pisang. Jangan tanya idah pisang apa ye.Memang tak kenal nama-nama pisang ni,idah tahu makan aje.hahahaha..tak kisahlah.Amacam cantik kan warnanya..kuning keemasan.Ni masih melekat kat tandannya.Ok done pasal pisang.


Entry 2a:-
Lokasi:- Program di Geliga Kemaman

Waktu:- 3.00ptg hingga 5.30petang

Jumaat lepas idah mcm biasa akan bawa Hanani-hanani keluar jalan-jalan menghirup udara luar.Ye lah 5hari seminggu dunia mereka hanya dipersikataran rumah sahaja.Rumahku Syurgaku.Cewah.ahak...So masa cuti ni ambil peluang bawa mereka keluar kebetulan pulak En.Kanda ada program di kemaman.Lepas solat Jumaat bertolak ke kemaman.Alhamdulillah time tu cuaca pun ok..taklah panas sgt dan tak hujan.Dapatlah snap beberapa gambar sepanjang program tersebut.Program penuh berlangsung hari sabtu.Banyak gerai-gerai jualan yang ada kat situ,part yang paling idah suka gerai jual jubah,abaya ,buku-buku dan busana2 muslim.









Entry 2b:-
Lokasi:- TMC MesraMall Kerteh
Waktu:- 6.30ptg-8.30malam


Ingat lagi pasal kisah yang berlalu pd tahun baru?Ok Jumaat lepas idha mcm biasa akan ke pusat beli belah untuk beli keperluan dapur.Kekdng 2minggu sekali akan beli atau sebulan sekali.Bergantung pada keadaan.Sekarang dah lebih peka.tak nak shopping hari sabtu,hahahha kes gara2 tak leh guna bag plastik.Ok masa idah gi hari Jumaat alhamdulillah dah terpampang besar lagi banner pasal "Let's Go Green" mcm rajah di atas kat pintu masuk TMC.Kat setiap meja cashier pun ada tampal risalah.hah ni baru betul,barulah pengguna tahu.Oklah apa-apa pun idah tak nak lah dicop sebagai rakyat yang tidak prihatin kan..so sokonglah niat murni kerajaan ni.haahahah..ok itu sahajalah..dah tak tahu nak menulis apa.(nak wat mcmane sejak zaman sekolah lagi memang tak minat mata pelajaran BM terutama bab2 karang mengarang..so inilah hasilnya...idea byk tapi tak leh nak realisasikan dalam bentuk esei..cewah esei tu..bentuk point ok..)

Insya ALLAH ada masa idah akan cuba merajinkan diri lagi okeh...Assalamualaikum..Insya ALLAH..


Salam Sayang,
Ummu Hanani
Teratak 23

2 comments:

  1. Idah,
    Untungnya ada pokok pisang belakang rumah. Tak payah membeli. Hahaha, sama la kita. Akak pun kurang tahu tentang nama pisang ni. Makan je tau. :D

    ReplyDelete
  2. kak yati,
    lama sungguh tak cara pokok2 kat belakang rumah tu kak sejak musim tengkujuh hari tu.Bila dah panas sikit tgk pokok tu dah berbuah.

    Alhamdulillah best ada pokok buah rambutan,manggis,jambu,limau..serai wangi,serai..mcm2 ada..

    ReplyDelete