Google+ Followers

Followers

Monday, 21 June 2010

Abaya..Abaya...Mana satu jadi pilihan?

Entry hari ni idah nak kongsi bersama anda pasal minat idah sekarang..semuanya pasal ABAYA...anda tahu apa itu ABAYA?? kalau nak tahu jom baca kat web idah ni APA ITU ABAYA? sekarang ni idah selalu surfing tentang abaya ni..kalau dalam FB tu memanglah ramai peniaga2 dan pembekal2 abaya..samada direct terus dr negara Timur Tengah sendiri mahupun kat Malaysia...

Macam dah jadi satu trend fesyen sekarang pulak...Abaya menjadi pilihan..Namun tidaklah salah..kerana pada idah Abaya merupakan pakaian muslimah yang sudah semestinya menutup aurat...warna yang hitam memikat, bergaya tu bisa menggoyahkan nafsu idah nak membeli...

ihik...dah 2tahun lebih idah jadi peniaga koleksi pakaian muslimah ni..nmpknya tahun ni merupakan tahun kemuncak permintaan bagi abaya hitam dikalangan wanita diMalaysia..maybe disebabkan hal ni..maka nya peniaga2 yang menjual abaya juga makin bertambah..persaingan juga ramai..

Alamak dah melalut pulak...ok berbalik kepada topik..idah ada minat abaya dr koleksi Eshaina Collection...so trylah order...moga2 dpaatlah abaya idaman hati tu..nak tgk design pilihan idah?
jom layan...semua gambar kredit to Eshaina Collection...


Pilihan 1
suka yg ni sbb tangannya design ballon dan grip,so tak yah dah nak pakai stokin tangan,bersulam dan berbatu...simple namun tetap elegant..cewah..dah minat kan..so semua nmpk cantik..harga pun berpatutan tau..materialnya pun best quality..Internet Crepe..



Pilihan 2
simple but nice kan..suka sgt..cuma materialnya dr satin+chiffon..design mmg dah marbeles ni menawan kalbu..



Pilihan 3
yang ni pun simple...(asyik simple ajelah...mmg idah suka...ada aje abaya yang design ekslusif cuma rasanya kalau beli mcm tak tahu nak pakai masa mana...) design ni tangannya grip..ada batu2 kristal gitu..kainnya dr internet crepe...wah dah bgs tu..mcmane? cantik tak?



pilihan 4
wah ini mmg idamana hati...semua dah ok cantik...kainnya internet crepe...designnya unik..cuma tang tangan agak lebar gitu...maka nya kena pakai baju lain yang tgnnya bergrip..deisgn ni idah suka sgt...

so inilah antara pilihan hati idah..tak tahulah dapat ke tak ni..cuba teka yang mana jadi pilihan idah?ihik..tak de adiah ye..just suka2 aje...namun insya Allah moga idaman hati ni akan dapat dimiliki...sudah naik pening pilih...jd rambang mata..rasa mcm nak borong aje semua...huhuhu..nafsu..nafsu...so lepas ni kalau masuk lagi Eshaina Collection kena pakai spek hitam...ihik..oklah sekian dulu...

6 comments:

  1. salam idah.
    amboi... penangan abaya dah mengena kat idah juga hehe. kakchik suka yg no 2 dan no 4 tu. yg no 4 tu kakchik pun jual, ambil dr jeddah tp letak gmbr yg bunga kelabu je dlm blog. takpe... persaingan yang sihat adalah bagus lagipun pembeli di malaysia ni masih ramai. makin ramai orang pakai abaya maknanya makin bagus pakaian menutup aurat.

    ReplyDelete
  2. salam kakchik..
    a'ah kak...sebelum ni jd peniaga aje..skng ni baru dapat nak membeli utk diri sendiri pulak..idah pun suka no 2 dan 4 kak..cuma pilihan idah kali no 1 dan no 3..ihik:)itulah tgk juga kat blog akk tu...berkenan sungguh...akk pun ada satu kan design yg mcm no 4 tu?

    ReplyDelete
  3. alamakk...lawanya idah yg koleksi no.2 tu hehee

    ReplyDelete
  4. K.ann...
    apalagi kak..
    jom order sementara gh promosi jualan murah tuh..
    akk search aje eshaina collection kat FB ye..

    ReplyDelete
  5. ha'ah design no 4 tu mmg sama cuma kakchik letak gambar yg bunga kelabu je.

    ReplyDelete
  6. hah iye ke kak?
    jap idah nak masuk tgk dalam blog akk...idah berkenan sungguh akhirnya pilihan idah no2,no3 dan no 4...ihik...sekali 3 helai idah sambar

    ReplyDelete