Thursday 7 October 2021

Suri Rumah Bisnes Online, Apakah Cabarannya?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sahabat Blog Afizart semua,

Lama tak menulis kat blog. Doakan Allah kurniakan Idah kesihatan yang lebih baik, kerajinan yang super rajin dan juga idea2 untuk menulis. Alhamdulillah. Seawal 3hb Oktober dah start kelas Mompreunar Coffee Virtual Sharing oleh upline Maklin dan Coach Dee. InsyaAllah kelas begini akan ada setiap bulan. So far bila dengar sharing macam ni, Alhamdulillah rasa refresh, bermotivasi dan semangat membara.

 
 
Bila decide nak berbiz gaya supermom ni, mindset perlu reset, refresh dan update setiap hari. Sebab seorang supermom dia memiliki banyak topi dalam satu masa, setiap hari dan setiap kehidupannya sehingga dia menghembuskan nafasnya yang terakhir. 
 
TOPI APA TU?
Topi isteri
Topi ibu
Topi chef
Topi bibik
Topi driver
Topi Manager
Topi Akauntan
Topi Mandor
Topi Kuli
Topi Cikgu
Topi Boss cantik 🤣
Topi Queen
 
MasyaAllah banyak kan? Tup- tup decide nak tambah pula,
 
TOPI USAHAWAN,
TOPI BISNES, 
 Opkos semua tu perlukan komitmen yang tinggi. Namun pada Idah, semua tu bukan halangan besar. Apa yang perlu adalah pengurusan masa kita. Bagaimana kita susun atur jadual kehidupan kita seharian. Jaga hak Allah, sahabat akan lihat urusan dunia berjalan lancar. Idah memang suka bercerita part Back to Basic. 
 
Sebab apa?
 
Kita ni hamba Allah swt. Jadi laksanakan tugas kita sebagai hamba Allah swt dengan sebaiknya, kuatkan pengharapan kita dengan tawakal dan doa, letakkan kebergantungan sepenuhnya pada Allah swt, InsyaAllah urusan dunia jadi lebih baik, lancar. Ujian mesti datang bersamanya. Iye betul. Itu pasti. Namun kita ada satu senjata yang kita boleh apply dalam kehidupan kita ni,
 
Iaitu DOA
 
Allah Maha Mendengar, Maha Melihat, Maha Mengabulkan. InsyaAllah. Kita laksanakan tugas kita sebagai khalifah di muka bumi ini dengan sebaiknya. Jadi sahabat, andai awak rasa Idah adalah leader yang boleh bantu awak jomlah join Shaklee.  
 
Tiada janji bulan bintang, income ribu² andai awak orang yang beralasan. Dalam bisnes, nak berjaya mesti bertindak! Takde duit turun dari langit kayangan, tiada customer datang tanpa dicari.
Semua perlukan effort dan fokus! 
 
Yuran hanya RM35 sahaja atau nak percuma keahlian sahabat boleh pilih.Ini Idah akan terangkan pada sahabat bila sahabat decide nak join. 
 
 

Kami, Pengedar Sah Shaklee Malaysia
No Id : 1127496 bersedia menjadi 'sponsor/penaja' sahabat.
 
Sahabat nak buat bisnes dan nak beli vitamin-vitamin Shaklee boleh terus hubungi Idah melalui link di bawah ye. Insya Allah Idah bersedia membantu sahabat. 

---------------------

CikIdah @ Idafizart
Daftar Ahli Shaklee hanya RM35 sahaja
Hubungi kami untuk mengetahui tentang peluang bisnes Shaklee hanya dari rumah dan secara online.
Follow & Like FB : Pengedar Vitamin MalaysiaNo comments:

Post a Comment