Google+ Followers

Followers

Sunday, 30 May 2010

Internet Problem...

Arakian nak diceritakan...lama sudah rasanya tak menulis...rindu rasanya..(cewah mcm sedang bercintan cintun pulak...) kisahnya begini sejak Rabu yang lepas line internet ada gangguan...pagi2 selalunya idah dah online dalam pukul 8pg lebih sikit2 selepas suami pergi keje...biasalah rutin keje sendiri kan..namun pada hari rabu tu online lewat sikit...sbbnya sibuk menyapu kawasan luar rumah (kes terlebih dos RAJIN...ihik)...dalam pukul 10pg...online mcm biasa...tapi pelik..power on, lampu wireless on, dsl on...internet on tapi tiada connection...so faham dah ni..off dan on semula...mslh yg sama...lepas tu ada...kejap ada kejap tak de...dah mcm biskut chipsmore pulak...Tindakan terus di ambil berikutan ada banyak menda nak kena buat ni...nak kena settle sebelum balik kampung! ye terus telefon telekom...mcm biasalah ada dengar suara 2 merdu..bertambah peratus tekanan tu...kepada 150%...lambat bebeno boleh bercakap dgn CS ni...



sekadar gambar hiasan...

dalam 2-3minit barulah dapat bercakap...dah terang panjang lebar mcm biasalah dia suh try itu ini...tp mslh tak settle2..tunggu pulak Hubby balik keje...malam pulak tel...mslh tak settle2...(rupanya ada gangguan sikit kat kwsn sini...mcmane CS tu tak tau ye...ihik...biasalah tuh...)..lepas acapkali call CS tu...masalah tak settle...nak tak nak kena online juga..sbbya biasalah kan peniaga internet tegar mcm idah ni kalau sehari tak online mmg tak lengkap 24jam yang Allah berikan tuh...ihik..yolah tu..so online guna dail up 1315... Ya Allah mmg menguji kesabaran betul..



Nak cek bank mmg tak leh masuk..cek email (gmail) pun tak boleh...dah tuh apa yang boleh??? hahahahahah...huhuhuhu...just dapat buka page yahoo yang slow itew...kalau korang tension tak???sah2 mcm dalam gambar2 kat atas tu kan...Jadi peniaga internet beginilah..customer sms kata dah email, duit dah masuk...semua tu kena cek dulu baru boleh pos barang..kalau dah kena begini apa nak buat??? Iye buatlah aduan sokmo2 supaya CS dan pekerja2 telekom bekerja dgn lebih efektif...hahahah..(kalau lah abg ipar ku baca ttg ni den tak tau lah...maaf ye terkutuk sikit aje...ampun..ampun...) Hubby kata kena buat aduan sokmo2 nnt line internet makin laju..ye lah kan..setiap line ni ada port2 nye.mana2 yang sokmo konplain aje mcm idah...harap2 dia letaklah kat port yang speednya lajus mcm kilat ke... itulah cerita nya kenapa idah tak update2 blog ni..mmg rindu betullah..bila dah terkena demam "blog" ni..kalau sehari tak menulis..huhuhu..mmg rasa tak leh nak tidur..cewah..

So sebagai penutup hari tekanan idah...jom kita sama2 amalkan doa kat bawah ni....Apa2 pun..Jangan stress lebih2 ye..


No comments:

Post a Comment