Google+ Followers

Followers

Sunday, 26 September 2010

Gelagat Hanani -macam2 ada

Assalamualaikum...
Dah lama tak bercerita tentang kisah Hanani Ummi kan...Byk benda nak cerita namun kekdng sifat "M" umminya maka terbengkalailah blog sebentar.

Kisah 1 :- Aisyah Hanani Puteri kedua Idah
Alhamdulillah tak lama lagi Aisyah Hanani,puteri Idah yang kedua akan genap berusia 2tahun 28okt nnt.Syukur alhamdulillah perkembangan yang sihat dan tersangatlah aktif.Tubuhnya juga sedikit berisi berbanding dengan kakaknya Afifah Hanani.Bersifat garang, independent, kuat merajuk, tak berapa nak dengar cakap dan mengikut arahan.Kekadang geram tengok Aisyah.Namun dengan memek wajahnya yang sebegitu,susah umminya nak marah2...marah2 sayang.Kalau dapat bergaduh dengan kakaknya baik dari segi berebut mainan, bermain dan bergurau mmg agak kasar juga dan garang.Habis di gigit kakaknya kalau dah geram.Idha ingat lagi masa umurnya 1tahun 6bulan-8bulan,hobinya suka sgt menggigit.Pantang dia geram mmg apa yg ada masa tu dia akan gigit termasuk kain,ummi,kakaknya,abahnya,tokki,tok dan alat2 mainan. Sian kat kakak dia selalu jadi mangsa.kekdng lembam kesan kena gigit.Idah bertanya pada mak idah,katanya ada juga sesetengah kanak2 begitu sifatnya.Mak kata anak2 nya dulu ada seorg perangai mcm Aisyah...hahahahahahah sila gelak guling2 ye..orgnya adalah maybe Umminya sendiri.Dah menurun kat anak.So kepada bakal ibu-ibu silalah bersifat baik2 ye..sbbnya anak2 kita akan mengikut perangai kita..itulah Aisyah Hanani yang banyak mengikut umminya.




Kisah 2 :- Afifah Hanani Puteri Sulung Idah
Dah berumur 3tahun lebih.Seorang yang lembut namun tetap ada keras dan tegasnya.Bersifat kepimpinan sbg seorg kakak terserlah padanya.Seorang yang manja kalau boleh kena bagi perhatian 100% untuknya sahaja.Seorang yang cemburu dengan adiknya namun tetap kekdng bersikap independent.Sangat mendengar arahan dan kata.Rajin dan yang paling sukar nak handle sikapnya yang suka bertanya itu dan ini.Kekdang naik pening kepala nak bagi jawapan padanya supaya dia faham.Kegemarannya suka tengok cerita kartun.Mudah terpengaruh juga ni.Otanknya bijak dan kreatif,mudah menangkap apa yang di ajar.tapi depan org pemalu.Tanyalah apa2 pun dia buat muka seposeng jer...Perangai dan tingkah lakunya banyak mirip Abahnya.Kurus dan tinggi lampai.




Duit Raya:- eceh...eceh smabung lagi kisah raya.
Ala sekarang masih dalam mood bulan Syawal.So nak juga cerita pasal kutipan duit raya Hanani Idah ni sepanjang beraya di Pahang hari tu.Kebiasaannya kalau beraya kat Pahang,duit raya yang terkumpul jumlah nya sedikit aje.Tapi tahun ni alhamdulillah rezeki melimpah luah.Syukur alhamdulillah.Maybe orang moden skng versi bg duit raya dalam not RM1 ke atas.Dah tak jumpa org bg duit sen2 ni..:)So duit raya mereka berdua sudahpun abahnya masukkan dalam Tabung Haji dan bank islam.Untuk masa depan mereka juga ni.Kena kumpul duit sejak mereka lahir lagi.

oklah di sini idah nak titipkan beberapa photo mereka.Jom layan...







No comments:

Post a Comment