Google+ Followers

Followers

Monday, 23 August 2010

Salam sayang..Salam Ramadan



BAZAAR RAMADAN DAN MENU BERBUKA

Sejak khamis lepas hinggalah sabtu, Idah sekeluarga berbuka diluar.Ye lah kekdng bila hari-hari masak sendiri jadi jemu dan sampai tak tahu nak makan apa dah.Kebetulan hari khamis(19/08/2010) tu hari istimewa buat idah dan en.kanda.Hari Ulangtahun Perkahwinan kami yang ke 4tahun.Masih berusia setahun jagung lagi.Banyak lagi ranjau dan onak duri kehidupan yang bakal dilalui.Namun Idah mendoakan yang terbaik untuk keluarga idah.Berbalik semula kepada hal berbuka.En Kanda telefon ajak berbuka diluar.Wah betapa gembiranya idah masa dapat perkhabaran tersebut.Kebetulan waktu tu mmg betul2 buntu nak masak apa.Alhamdulillah.Walaupun En.Kanda tak cakap apa2 pun pasal yang istimewa tapi idah faham.ihik...:) (iye ke ni?kalau en.kanda baca entry tak tahu apa jawapan nya).





Hari Jumaat pulak patutnya hadir Program Daurah tadribiyyah kat Kerteh,namun dah terlewat terus sahaja kedestinasi asal menuju Ke MesraMall untuk berbuka di Secret Receipe.Kali ni Idah belanja en.Kanda dan puteri-puteri idah.Ya Allah mahalnya...namun pada idah oklah..biasalah kan makan kat tempat mcm tu...Sabtu pulak keluar jenjalan cari baju raya utk anak buah yang berada dijepun.Sambil jalan-jalan terus ke bazaar ramadan.Inilah kali pertama idah pergi ke bazaar ramadan PAKA tahun ni.Juadah yang jadi pilihan :- Yong tau fu,murtabak,kuih2 dan ikan talapia bakar.best juga sekali sekala ke bazaar ramadan.



BISNES DAN KERJAYAKU SOHO

Alhamdulillah sepanjang bulan ramadan ni rezeki sentiasa ada.Syukur pada Mu Ya Allah.Permintaan terhadap jualan Abaya juga meningkat.Stok lama pun sudah terjual walaupun masih berbaki 2helai lagi jenama AMEERA.Jualan Maajun Anggun Bistari juga sentiasa ada.Seperti setiap tahun apabila tiba musim ramadan ni selalu ada promosi harga murah.begitu juga dengan kedai idah.ada buat jualan murah untuk abaya dan jubah.Alhamdulillah.Dah 4tahun buat bisnes secara online 100%,kini mahu melebarkan sayap ke dunia offline pulak.Insya ALLAH semoga impian nak buka Butik fesyen muslimah akan tercapai hendaknya.Amin...

No comments:

Post a Comment