Google+ Followers

Followers

Monday, 12 July 2010

Salam kasih sayang....Durian oh durian!

Banyak hari rasanya Idah tak update blog idah. Kesibukan melanda dengan urusan luar agak membataskan waktu dan masa idah menulis.Rasa sedikit cemburu dengan teman-teman blogger yang begitu rajin meupdate dan menulis blog setiap hari.Namun Idah cuba juga meluangkan masa untuk menulis.

Ok sepanjang Idah sibuk tu,Jumaat dan Sabtu pulang ke kampung menziarahi Tok sebelah En.Kanda yang uzur.Di samping ayah buat makan-makan untuk meraikan jiran-jiran sekampung.Menu nya pengat durian.Al maklumlah sekarang kan tengah musim durian dan buah-buahan. Syukur alhamdulillah rezeki lebih pada tahun ini, semua pokok durian berbuah.

Idah ni sebenarnya tak berapa suka sangat durian, namun masa balik kampung tu tgk buah durian wah rasa nak makan...so abis jugaklah beberapa biji.Mujur tak panas.Hanani-hanani Idah dua orang tu suka sangat makan. Suasana di kampung memang best.Panaromanya yang kehijauan,bunyi cengkerik dan serangga serta tidak dilupai juga sang pacat.Inilah yang membuatkan rasa damai aje duduk di kampung.Musim buah ianya satu bonus.






pic : kredit to google ye...

Alhamdulillah sekarang idah menetap di kawasan Felda, so bila tiba musim buah alhamdulillah boleh makan freash-fresh.Sebabnya di kawasan rumah terdapat pokok rambutan, manggis jambu dan pisang.Kalau kat kampung pulak ada pokok durian, langsat, rambai, rambutan of course ada dan banyak lagi.Best..best.Pendek kata jomlah bercuti di kampung...hihi dah macam iklan cuti-cuti malaysia pulak.

Oklah kawan-kawan semua...nanti idah update lagi ye..banyak cerita yang nak dikongsi ni.Insya Allah idah cuba menulis lagi ye.

No comments:

Post a Comment