Followers

Monday, 5 November 2007

I'M SO LONELY !

This article is very touching ...
tapi kalau hati dah keras, buat apa pun tak jadi ... hmm

I'M SO LONELY !

Waktu engkau kanak-kanak, kau laksana kawanku sejati. Dengan wudu' aku disentuh dalam keadaan suci. Aku dipegang, dijunjung, di atas rehal aku dipelajari Aku dibaca dengan kuat atau perlahan setiap hari. Sekarang engkau dewasa...kau tak berminat lagi...Apakah aku...hanya untuk kanak2 yang belajar mengaji?
Sekarang aku disimpan hanya sebagai perhiasan Atau....dibuat tangkal untuk menakutkan hantu syaitan. Aku tersingkir, dibiarkan kesendirian dalam kesepian. Di atas almari, di dalam laci, aku dipendamkan. Dulu...pagi2...surah2ku engkau baca beberapa halaman Sekarang...sambil minum kopi...engkau baca Berita Harian Masa lapang..engkau membaca sastera karangan manusia Sedangkan ayat-ayatku datang dari Tuhanmu Yang Maha Perkasa.
Waktu malam engkau duduk di depan TV. Menonton pertandingan bola dan lakonan TV Three Di depan komputer berjam-jam engkau duduk. Masa berlalu...aku menjadi buruk dalam gerobok. Mengumpul debu di selaput abuk.
Apakah suratkabar, TV, computer, dapat memberimu hikmat. Bila engkau di kubur kesendirian menunggu kiamat. Engkau didatangi pemeriksaan oleh para malaikat. Hanya dengan ayat2 Tuhanku engkau dapat terselamat.
Sekarang engkau begitu leka membuang peluang...Setiap saat terlalu...kuranglah baki umurmu... dan kubur sentiasa menunggu. Engkau akan kembali kepada Tuhanmu bila-bila waktu apabila malaikat maut mengetuk pintu. Kalau aku dibaca selalu dan dihayati... Di kubur nanti....Aku datang sebagai pemuda tampan membantu engkau membela diri. Peganglah aku lagi . ..bacalah aku setiap hari. Kerana ayat-ayatku adalah dari Tuhan Yang Maha Mengetahui. Yang disampaikan oleh Jibril kepada Nabi saw.
Keluarkanlah aku dari almari...sentuhilah aku lagi... Jangan aku dibiarkan sendiri...
"So very lonely "!

No comments:

Post a comment

Ruang Iklan