Followers

Tuesday, 8 March 2011

SIKAP penentu segala oleh Irfan Khairi

Tip pilihan: SIKAP penentu segala
Oleh: Irfan Khairi

Sekiranya ada satu sahaja elemen untuk diubahkan dalam diri kita untuk mencapai kejayaan yang cemerlang, elemen tersebut adalah SIKAP atau attitude.

attitude1.jpg

Dengan mengubah sikap diri sendiri (dalaman), ia akan mengubah kejayaan kita (luaran). Sikap kita terhadap kerja, masa, wang, kejayaan, orang disekeliling, ilmu dan sebagainya.

Semua orang yang sudah berjaya kini, pada satu masa dahulu telah mengambil keputusan untuk lebih serius dalam mencapai kejayaan. Keputusan untuk lebih serius dengan diri sendiri akan mengubahkan sikap kita dalam berbagai bidang.

Mereka yang berjaya menanamkan sikap melakukan kerja yang sukar, penting & memberi pulangan. Manakala mereka yang tidak berjaya menanam sikap suka melakukan kerja yang mudah, tidak penting & sentiasa untuk release stress.

4 comments:

 1. Salam Hanani ,

  IK mmg selalu bg motivasi terbaek.... :)

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum Idah. Memang benar sekali. Kakchik setuju sangat dengan apa yang dikatakan oleh IK. Kakchik perasan bila kakchik bersikap sambil-lewa dlm kerja atau bisnes, maka hasil yang diperolehi selalunya tidak memberangsangkan malah kadang-kadang boleh mengecewakan. Betulkan sikap untuk kejayaan, insyaallah.

  ReplyDelete
 3. Salam Ummi Hanie,
  Betul tu..Idah selalu juga baca artikel IK yang bermotivasi supaya diri ini sentiasa termotivasi..kekdng lemah dan down juga

  ReplyDelete
 4. Waalaikumussalam kakchik,
  Idah pun setuju kak dgn IK ni.Sebab tu dalam apa jua yang kita lakukan mesti kena tekad,dan usaha sebaik mungkin insya ALLAH.Jika kejayaan masih belum brpihak pd kita,kita kena renung dan perbaiki lagi.

  ReplyDelete

Ruang Iklan