Google+ Followers

Followers

Sunday, 18 July 2010

Coretan dihujung minggu...Salam Sayang!

Assalamualaikum dan salam kasih sayang buat semua...

Lama sungguh idah tak update blog..seperti biasa ketandusan idea dan cerita. Ada cerita tapi kekadang hilang ayat untuk mengarang. Jika asyik cop and paste sahaja rasanya tiada kesoronokan dalam menulis. Erm banyak cerita yang nak dikongsi namun itulah masih tercari-cari dan mencari-cari ayat-ayat utk dikarang. Apa kaba agknya kawan-kawan blogger semua? Maaf lah sungguh lama Idah tiak menjengah blog kalian..jadinya blog idah juga tiada kunjungan...ihik..iye ke?kepada yang sudi berkunjung terima kasih ye..

Oh ye Khamis lepas idah puasa..Teringin sangat nak makan pizza...cewa konon-kononnya rajinlah apalagi mulalah buat blog walking ke blog2 chef-chef ni. Wah bestnya bila masuk blog chef ni..pelbagai resepi, makanan yang disajikan dengan pelbagai citarasa. Bestnya kalau ada minat memasak tu dalam diri Idah kan. Idah ni bukanlah seorang anak,adik,kakak,isteri dan ibu yang rajin masak....ihik..masak sekadarnya bolehlah..Namun begitu Idah cukup minat dalam bidang masakan yang lebih fokuskan kepada roti.


gambar ini semua kredit to google ok!


Sebabnya Idah suka sangat roti. Muka pun dah tembam mcm roti juga. Idah juga sangat2 sukakan kek. Namun Kek yang idah suka ada dalam 2-3jenis sahaja. Cheese cake dan choc cake. Dua2 ni memanglah favourite idah. wah sedapnya kalau makan kek hari-hari tapi tidak menggemukkan...




Dalam Idah berblog walking idah terjumpa satu blog yang pada idah cara penyampaian dia dalam menulis tu santai sahaja namun mmg membuatkan idah rasa terliur sahaja tgk menu2 nya. Blog Kak Yatie yang kini berada diperantauan. Suka tgk menu2 resepinya seperti pizza,roti...wah sedapnya. Ada lagi satu blog tu, idah suka juga..kemas sahaja cara penyampaiannya iaitu Blog Madihaa. Dua-dua ni Idah baru nak berkenalan.Semoga ukhwah dibina insya Allah.

Oklah nnt idah sambung lagi ye. Oh ye sebelum idah beransur jom layan beberapa keping photo bunga sakura ye...Yang ni idah amik daripada album kakak ipar idah yang berada di Jepun sekarang..Idah suka bunga sakura..











No comments:

Post a Comment