Google+ Followers

Followers

Sunday, 27 June 2010

Cerita 1....Kisahnya bermula

Assalamualaikum semua...
Lama juga rasanya tak berupdate blog ni...Seperti biasa idah tak de idea nak mengarang...almaklumlah bab2 penulisan idah mmg agk kurang sikit...sejak dr bangku sekolah lagi..so kalau nak minta buat karangan ni alahai mmglah agak lambat sikit...namun jika buat point2 penting mmg idah suka...ihik...cerita kali ni idah nak cerita aktiviti sepanjang dua hari cuti Jumaat Sabtu..

Mcm biasa selalunya kalau cuti, itulah masa utk Abahnya menghabiskan masa bersama puteri2nya...itupun jika Abahnya tak mengadap laptop dan kejenya...dah memang hobi abahnya...So Jumaat lalu Abahnya ada program Al-Falah..igtkan mmg tak keluarlah minggu ni..lagi pulak ada sahabat maya Idah kata nak datang rumah amik Maajun Anggun Bistari...Dalam jam 12.30thnr En.Kanda pun balik drpd program...dan bertanya:-

E.Kanda :- Ermmm nak keluar tak petang ni?

Idah: Keluar? erm...malas lah pulak...nak gi mana ye?

E.Kanda :- ikutlah....

Idah:- erm...kan kawansayang kata nak datang rumah...kan dah bgtau abang maring...

En.Kanda :- a'ah iye tak iye...kul bape dia nak datang? bgtaulah dia kita nak keluar...leh juga bawa anak2 jalan2 kat M.Mall...sian diorg duk rumah aje..( waktu puteri2 dgn kata nak keluar bukan main sonok lagi....)

Idah:- alahai...nak kemana ye...(ikut rasa malas...bila pandang wajah anak2...)...oklah juga..kebetulan nak masukkan cek dr WWN hari tu..leh singgah bank...(dalam pala ni masih memikirkan lagi....sampailah jam 3petang...)


Akhirnya jadi juga keluar...alau ikutkan mmg idah malas nak keluar..disebabkan ada hal so pergi jugaklah..sampai aje kat MMall tu...ramai juga org..penuh...maybe sbb hujung bulan kan...destinasi pertama Bank..nak masukkan cek dr WWN...lepas tu bawa puteri2 ni jalan2 sekitar M.Mall...sambil2 tunggu en.Kanda habis program....Jom tgk apa aktiviti puteri2 Idah buat..tak byk sgt gambar....ini antaranya:-



kelaka tengok gelagat si kakak melayan adiknya makan jagung manis dan minum..pandai dah suapkan adiknya makanan...selalu pesan kat dua beradik ni..."kalau sikit makan sama sikit(share)...byk sama byk...jgn ada sifat kedekut...Allah tak suka...Jgn membazir Allah tak suka juga"..Alhamdulillah skng kakak faham...bila adiknya buat sesuatu yg mungkin pd dia tak elok..dia akan guna ayat yang umminya selalu sebut..." aicah(bahasa dia)...jgn buat cenggitu..Allah tak suka"...bila Idah dgr senyum aje...



ini bahagian food court yang terdapat kat Mesra Mall....byk pilihan kedai makanan..


Kedai@gerai2 makanan dan minuman...


ini pulak aktiviti yang selalu si kakak dan adik minta..nak main "boling..." sbbnya permainan duk dalam pusat boling...sbb tu setiap kali dtg M.Mall ni mesti dorg kata nak main boling....masa mula2 dulu pening juga nak faham kehendaknya..skng dah tau...



gaya seorg Juru terbang sedang nak menaikkan pesawatnya...ihik:)

No comments:

Post a Comment