Google+ Followers

Followers

Saturday, 21 January 2017

Trip ke Melaka Dec 2016

Citer dah lama baru nak update blog. Alhamdulillah bulan Dec 2016 yang lepas Idah satu family bercuti ke Melaka. Dah lama sangat Idah tak datang Melaka, banyak sangat yang dah berubah. Kali ni berpeluang pergi bersama suami dan anak-anak pulak. Lagi best. hihi. 

Perjalanan start balik kampung ziarah Mak dulu kat Pahang 9/12/16 hingga 11/12/16. Pagi Ahad terus bertolak dari rumah mak ke Melaka. So far best la walaupun banyak ragam masa dalam percutian tu. Hotel yang ditempah pun best, bilik luas dengan harga yang ok.

Hanya sempat ziarah beberapa tempat je antaranya :
  • Banda hilir Muzium kapal dan kawan sekitar
  • Menara Taming Sari
  • Kota A Famosa
  • Pirate Adventure
  • Dataran Pahlawan
  • Freepot A Famosa Alor Gajah
lain-lain lupa dah..hahaha...aternya dah lama benor pergi. Ok lah jom layan beberapa gambar pulak sambil2 baca leh jamu mata dengan gambar.























ALhamdulillah dapat juga gi Freeport A Famosa Village ni. So far memang best lah kat sikit. Jalan jalan window shopping, tapi Idah suka tengok rekasebina bangunan kat situ.

Lepas ni plan nak ke mana pulak ye? cer kawan2 suggest tempat best.


22 Rabiul Akhir
Teratak Bonda
Ummi Hanani

No comments:

Post a Comment