Google+ Followers

Followers

Monday, 4 October 2010

Aktiviti di hujung minggu - Hari 1

Jumaat 1/0kt/2010

Aktiviti:- Family Day Ofis En.Kanda
Lokasi 1 :- Air Terjun Chemerong

Jumaat lepas, en.kanda ajak beriadah bersama kawan-kawan pejabatnya di Air Terjun Chemerong. Air Terjun ini terletak di Daerah Dungun iaitu kira-kira 100KM dari Bandaraya Kuala Terengganu dan daripada rumah idah dalam 1jam perjalanan.Idah duduk kat ketengah Jaya.Ini adalah kali kedua Idah pergi bersama En.Kanda.Pertama kali pergi bersama keluarga Idah sahaja tapi tempatnya tak jumpa pulak(tempat air terjun tersebut, maka nya mandi ajelah kat kawasan yang kecik mcm kolam sahaja.) Alhamdulillah kali ni best sebabnya dapat mandi betul2 dekat dengan air terjun.Ini baru betul-betul mandi dan beriadah kat air terjun.Hilang juga stress sebentar. Hanani Idah mmg suka kalau pergi piknik terutama yang melibatkan aktiviti mandi manda. Menu pada hari tersebut mcm2 ada, bbq ayam pun ada tapi disebabkan hari hujan so hanya sekejap sahajalah. Dalam jam 2 lebih bergerak pulak ke Marang.



1.


2.
pic1 dan 2 :- kredit http://jomterengganu.blogspot.com

yang bawah ni semua koleksi Idah ye...antara pic yang sempat di ambil masa mula2 tiba kat destinasinya. Masa sampai ni orang pun dah ramai.Mcm ada family Day juga.


3.


4.

5.





Lokasi 2:- Marang Terengganu- Homestay dan Masjid Rusila
Aktiviti:- Program Ijtima' Tarbawi Pemuda PAS

Petangnya pulak nak bergerak ke Marang Terengganu Masjid Rusila sebab En.Kanda ada program Ijtima' Tarbawi Pemuda PAS Kebangsaan.So oleh kerana bawa hanani dua orang tu sekali, maka nya En.Kanda buat keputusan untuk sewa Homestay selama 1 hari sahaja. Kali ni homestay yang jadi pilihan tidak berdekatan dengan laut. Duduk di bahagian atas maka nya nampak bumbung rumah orang sahaja. Sewa dalam RM70.00 sehari. Apa-apa pun best jugaklah.Dapat Idah keluar daripada tekanan kerja dan rumah.



keadaan homestay yang berhampiran dengan Masjid Rusila. Di sinilah Idah dan anak-anak ditempatkan oleh En.Kanda sementara dia sertai program.



gambar dari sudut atas homestay.Dapat snap dr jauh sahaja.Sebab nak join sekali keadaan agak sesak dengan cuaca yang panas terik. Hati nak juga join sekali tapi memandang kan Hanani dua org ni jenis cepat bosan dalam majlis so batalkan aje hasrat. Duk kat homestay dengar juga apa yang di sampaikan.

No comments:

Post a Comment