Google+ Followers

Followers

Sunday, 5 August 2012

Sampul duit raya..

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah,
Setelah 5tahun menceburkan diri dalam dunia bisnes alam maya, tahun ni 2012 mencatat sejarah(cewah..hihi) pertama kalinya ,Idah dan sahabat(rakan kongsi) menempah SAMPUL DUIT RAYA. Syukur alhamdulillah semoga hasilnya juga memberangsangkan.

Simple designnya namun Masya ALLAH hasilnya bila lihat sendiri, mmg cantik dan cute. Memang kena dengan tema Hari Raya...(^____^). Sebenarnya Idah tak plan pun nak buat semua tu, namun bila fikir2 semula dah tiba masanya cuba keluar dari kepompong online. Nak cuba pasaran dalam dunia offline pulak..

Jom tgk hasilnya SAMPUL DUIT RAYA yang mana designnya dicari oleh partner Idah sendiri. Amacam cun tak? 

 Ini bahagian depan SAMPUL. Tema Keluarga Sakinah tuh..

Bahagian belakang seperti biasalah kan untuk promosikan kedai dan website kami.
So mcmane? Simple but nice kan? hihihi

Insya ALLAH jika ada sahabat2 blogger yang berminat nak dapatkan SAMPUL DUIT RAYA eksklusif ini hah mestilah ada syaratnya. Ok mudah aje syaratnya, WAJIB buat belian sesuatu produk di laman web idah lah (^___^)... Jom2 order:- http://kedainiaga.net

Alhamdulillah juga sebab tak niat pun nak jual SAMPUL DUIT RAYA ni, namun ada antara sahabat dan cikgu PASTI yg sudi membelinya. Alhamdulillah dah terjual sebanyak 30pek(150keping). suka..suka..suka.. :)

Oklah nnt bila2 idah menulis lagi ye. Maaf idah ni suka menulis yang simple2 aje. Sebab salah satunya penulisan bukanlah bidang Idah. Kalau bagi idah buku matematik, main dgn nombor2 insya ALLAH...I LIKEEEEEEEEEEEEEEEE...hihi..

Nak pomote juga Fans Pages Idah..Sila lah like ye :- http://www.facebook.com/MAB.kedainiaga



Salam Ramadan Al Mubarak
17 Ramadan 1434H
Ummuhanani (Teratak 23)

Peringatan untukmu muslimah...

Bismillah...
Assalamualaikum semua,

Malam ni Idah hanya sekadar ingin berkongsi sesuatu yang Idah baca dalam FB.Moga-moga ada manfaatnya kita bersama bagi insan yang bergelar wanita :-
"Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai." (Hadis Riwayat Ahmad)

1 - mendirikan sembahyang lima waktu = tidak melambat-lambatkan seruan solat, sentiasa istiqamah iaitu berterusan, tanpa dipaksa, menjaga rukun-rukun dan syarat sah solat
dan sebagainya.

2 - menjaga kehormatan = menutup aurat, tidak menceritakan perihal buruk diri, serta suami dan keluarga, menjaga tutur kata, tidak bergaulan dengan bukan mahram secara bebas dan sebagainya.

3 - berpuasa sebulan = berpuasa bukan hanya menahan lapar dahaga, tapi juga menjaga kemuliaan bulan ramadhan itu sendiri dengan menjaga lidah, pandangan dan telinga daripada bercakap, melihat dan mendengar perkara-perkara yang mengakibatkan pahala puasa itu merosot dan seterusnya hilang.

4 - taat kepada suami = taat dalam apa jua keadaan sekalipun kecuali apabila disuruh melakukan kemaksiatan contohnya diperintahkan membuka aurat di khalayak ramai, disuruh mencuri, minum arak dan sebagainya. wanita yang belum berumah-tangga pula, kewajipan taat ini dihukumkan kepada ibu dan bapanya. setelah berkahwin, suami adalah nombor 3 wajib ditaati selepas Allah dan Rasul. presiden amerika syarikat sekalipun takde hak untuk ditaati sebelum suami.

Ustaz Bob Al-Bukhari : walaupun 4 perkara ini nampak remeh, tetapi kenapa ramai yang gagal. renung-renungkan dan selamat beramal. tengok dengan mata, fikir dan buat keputusan berdasarkan akal dan iman. wallahu a'lam.