Google+ Followers

Followers

Friday, 2 April 2010

~Supplimet...apa yang anda amalkan?~

Assalamualaikum semua...Diharapkan ceria2 selalu ye..
Hari ni saya nak kongsi sikit info tentang pemakanan saya sewaktu hamil anak sulung dan kedua..Bukan apa saya selalu diajukan persoalan tentang makanan tambahan ssewaktu hamil oleh kawan-kawan/customer melalui email/ym/sms/call...
  • Akk..masa peknen hari tu makan apa?? Anak2 akk aktif,sihat dan cantik...(huhuhu perasan jer ummi ni..)

  • nak dapat kat mana semua produk2 tu??? (soalan ni kekdng malas nak jawab...bukan apa..kekdng dah bgtau jelas2...masih nanya lagi..terus...)

  • apa kesan dia ek???(...bab ni suh mereka tgklah anak2 ku...hahahah..confirmlah mereka dapat tgk luaran aje kan...sbbnya bukan mereka yang jaga...)...dan mcm2 soalan lagi..

Ok kawan-kawan semua ni nak share sikit....masa saya peknen anak 1st...mcm biasalh anak sulung kan..waktu ni tak dok pengalaman lagi..so tiap2 bulan gi klinik..so makanlah ubat2 doktor....rasa nak muntah makan asid folik...(uweeekkk...muntah lagi..almaklumlah alahan teruk...)...makan vitamin B complex,vitamin C, zat besi dan asid folik...

tup2 masa kandungan 8bulan..kawan asben ada syorkan satu produk..Namanya "NeuroGain"...bagus untuk minda baby...buat pengetahuan semua..saya cuma makan sebulan jer tau...SBB??? mahal woooo...

cecah RM60.00++...namun apa yang saya nak kongsi..ianya amat2 bagus utk otak baby tau..
Anak saya yang sulung tu cepat belajar, aktif, mindanya cergas...

Sekarang dah pandai mengaji..mudah terima apa yang ummi ajar...alhamdulillah.. Nak tahu info lebih pasal neurogain ni masuk website ni ye :



Inilah rupa botol neurogain ni...drpd pati minyak ikan... nak dapat kat mana??? hah boleh dapakan di Farmasi2 ye..Online rasanya tak dok lagi..trylah buka web td...






Ok itu kisah pemakanan saya masa peknen anak sulung....Hok bawah ni citer pasal hok no. 2 lak..

ok masa adiknya ni ekonomi suram sikit..so berbelanjalah setakat yang mampu..namun sepanjang peknen mmg berlaku alahan terhadap ubat2 klinik lak...ntahlah bila makan aje asid folik+zat besi+vitamin bagai2 tu..semua keluar balik...letih rasanya...fobia lak nak peknen lagi...tak larat dgn alahan bagai...mujurlah yg ni tak masuk hospital...huhu...

dipendekkan cerita...suami saya beli pulak produk HPA...namanya Omega 3 (kapsul)..dari minyak ikan juga..keluaran bumiputera...harga pun berpatutan...
Yang ni mmg saya makan sejak 3 bulan peknen sampailah 9bulan...lebihan ada lagi tu...hahahaha...

Hah..sekarang saya dapat lihat perkembangan si adik mmg aktif daripada kakaknya..badan adik pun lebih sihat daripada kakaknya...montel juga..hahahah...otaknya cergas..perkembangan minda,tumbesaran mmg amat baik sekali...jarang sekali demam+sakit...kalau kena cucuk tu tak nangis kuat..sekejap aje...

So kepada ibu2 yang diluar sana yang tgh peknen saya amat2 syorkan amalkan produk HPA Omega 3 ni...kalau anak2 kurang selera makan pun boleh campurkan dgn susu atau makanan mereka...





Info tentang produk kat atas ni:

OMEGA – 3 (KAPSUL)


Produk ini khusus menggunakan Ikan Tenggiri Biru dari Lautan Artik ini mempunyai kadar DHA yang tinggi jika dibandingkan dengan ikan-ikan laut yang lain. Keunggulan produk ini :

1. Mengandungi kadar mineral yang tinggi

2. Mengandungi protin yang berkualiti

3. Lebih mudah diserap oleh badan

4. Amat sesuai dijalankan amalan oleh ibu mengandung untuk kecergasan minda bayi yang dikandung

5. Sesuai mulai bayi hingga dewasa untuk pemakanan kesihatan

6. Meningkatkan daya kesuburan lelaki dan perempuan

7. Mengatasi masalah kardiovaskular


Komposisi (60 Kapsul per botol) :

1. Scomber scombrus

2.Mallotus villosus

3. Clupea harengus

4. Engraulis ringens

Dos :

Umur di bawah 3 tahun : 2 kapsul sehari

Umur 3 hingga 7 tahun : 3 kapsul sehari

umur 7 tahun ke atas : 2 kapsul pagi dan 2 kapsul malam

Harga :

Semenanjung : RM30

Sabah/Sarawak : RM35
Oklah itu sahaja utk hari ni..lain hari sambung ye...mana nak dapat produk HPA ni?? mcm biasa cari stokis terdekat...kalau malas nak cari kat luar atau tempat lain...boleh aje nak order dengan saya...huhu..